Governance

Het bestuur van de Lideke Wery Foundation bestaat uit gedreven vrijwilligers die samen de missie van de Foundation proberen te verwezenlijken. De Lideke Wery Foundation hanteert een zeer stringent anti-strijkstokbeleid. Alle betrokkenen voeren hun taken op vrijwillige basis uit en krijgen hiervoor dus niet betaald.

De Lideke Wery foundation heeft al jarenlang de ANBI-status. Dit betekent we alle inkomsten aan de school doneren en dat een gerenommeerde account de financiën controleert, zodat we zeker weten dat ook in Sri Lanka de donaties goed worden besteed.

Jord Schepel

Voorzitter

Jord heeft een achtergrond in Econometrie, met een specialisatie in Quantitative Finance in Rotterdam. Na zijn studie is Jord gestart met werken bij Picnic, waar hij zich internationaal bezighoudt met financierings- en strategische vraagstukken binnen de snel groeiende onderneming. Naast zijn reguliere werk zocht Jord naar meer maatschappelijke betrokkenheid, en vond dit in de Lideke Wery Foundation. Jord is daarom eind 2022 als voorzitter toegetreden tot de Lideke Wery Foundation.

Camiel de Wert

Bestuurslid

Camiel was Project Coördinator op de school in 2012, na het voltooien van zijn studie Rechten in Maastricht. Hij zorgde onder andere voor een betere overdracht tussen opeenvolgende Project Coördinatoren en stelde de begroting voor 2013 mede op. Camiel doorliep aansluitend het management traineeship van Alliander en werkt nu als proces manager bij ABN AMRO. Sinds de zomer van 2016 maakt hij deel uit van het bestuur van de Lideke Wery Foundation. Naast zijn voorzitterschap focust Camiel zich op de werving van nieuwe Project Coördinatoren.

Sander van der Wielen

Bestuurslid

Sander heeft een achtergrond in Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij werkt als strategie consultant bij Kearney. Hij is in 2013 als Project Coördinator naar Sri Lanka geweest. Hij is daar onder andere betrokken geweest bij het opzetten van de website van het instituut en de beslissing om gratis in plaats van betaald onderwijs aan te bieden. Sinds eind 2015 is hij penningmeester in het bestuur van de Lideke Wery Foundation.

Jimke Bijlsma

Commissaris acquisitie

Na zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente is Jimke in 2008 Project Coördinator geweest op de school in Sri Lanka. Vrij kort na zijn tijd in Sri Lanka is Jimke gestart bij de acquisitie commissie van de LWF. In 2010 is hij toegetreden tot het bestuur. Jimke heeft enkele jaren de positie van voorzitter bekleed en is op dit moment verantwoordelijk voor de acquisitie van de stichting. Hij is werkzaam bij Shell als Maintenance Supervisor bij de Raffinaderij te Pernis.

Iteke Schoonhoven

Secretaris

Iteke heeft na de studies drama therapie en docent Engels in het voortgezet en beroeps onderwijs gewerkt, in zowel Nederland als het buitenland. Haar interesse ligt met name in het ondersteunen en begeleiden van studenten met een (leer)achterstand. Tijdens een rondreis in Sri Lanka in 2018 raakte zij per toeval betrokken bij de Lideke Wery Educational Institute, waar zij met veel plezier twee weken trainingen en 1 op 1 coaching gaf aan de Engels docenten daar. Iteke is daarna betrokken gebleven bij de stichting en sinds maart 2022 is zij ook lid van het bestuur.

Jitske van Os

Penningmeester

Jitske heeft na haar studie aan de Hotel Management school in Maastricht 2,5 jaar in Brussel gewerkt aan verschillende internationale evenementen en projecten in de Europese Tech Sector. Sinds 2018 is zij als actief als Program Manager – Global bij Techleap.nl, een non-profit organisatie die het tech-ecosysteem van Nederland helpt kwantificeren en versnellen.
Begin 2022 heeft zij een rondreis gedaan in SriLanka en deze reis heeft haar doen inzien dat zij graag iets wil betekenen voor dit prachtige land met een mooie cultuur en bijzondere mensen. Sinds mei 2022 is zij de penningmeester in het bestuur van de Lideke Wery Foundation.

Paul Schoone

Chief Ambassador

Paul heeft een achtergrond in de zorg, het zorgmanagement en het zorgonderwijs en is vanaf 2006 werkzaam geweest als directeur en eigenaar van SVOZ Opleidingen in de Zorg.In 2021 heeft Paul zijn aandelen overgedaan aan Aethon Holding BV, waardoor hij nu de handen wat meer vrij heeft voor mooie buitenlandse projecten. Door zijn Sri Lankaanse partner reist Paul al sinds 2013 meermaals per jaar naar Sri Lanka, waar hij actief is op zowel zakelijk gebied, als op het gebied van projecten die Sri Lanka ondersteunen bij haar verdere ontwikkeling. Met name onderwijsprojecten hebben vanuit zijn achtergrond een grote belangstelling, waardoor de link met de Lideke Wery Foundation al snel was gelegd. Paul zal op projectbasis vanuit een positie als Chief Ambassador de linking pin zijn tussen het bestuur en sponsoren in Nederland en het bestuur en de uitvoerenden in Sri Lanka.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit een aantal zeer betrokken mensen die Lideke veelal persoonlijk hebben gekend en/of een grote bijdrage hebben geleverd aan de Lideke Wery Foundation. De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende leden:

  • Paul van Dam – voorzitter
  • Sacco van de Velde
  • Diederik den Dekker

De Lideke Wery Foundation is de Raad van Toezicht zeer dankbaar voor zijn waardevolle adviezen en de goede samenwerking.