Lideke Wery Educational Institute

Lideke Wery Educational Institute

DE SCHOOL

De Lideke Wery Foundation heeft in maart 2006 het Lideke Wery Educational Institute (LWEI) opgericht in Sri Lanka. Het Instituut heeft als doel om hoogwaardig onderwijs te bieden aan Sri Lankaanse jongeren en zet hiervoor moderne lesmethoden en gekwalificeerde leraren in. Daarnaast stimuleert het jongeren om zichzelf te ontwikkelen door middel van commissies en werkt het aan onderling respect tussen de school en de omgeving.

Het LWEI staat in Induruwa, aan de zuidwest kust van Sri Lanka. Het instituut biedt verschillende cursussen Engels en IT-vaardigheden aan in aanvulling op het reguliere Sri Lankaanse onderwijs. Studenten zijn tussen de 16 en 25 jaar oud en kunnen in cursussen van 3,5 maand hun kansen op toelating tot de universiteit en/of een baan vergroten. De school is kleinschalig: er werken 7 personeelsleden en elk jaar behalen 200 tot 300 leerlingen een certificaat op één of meerdere niveaus. Klik hier om naar de website van de school te gaan.

Elke batch van 3,5 maand wordt er een Nederlandse student als vrijwilliger naar het LWEI gestuurd om zichzelf te ontwikkelen in een andere cultuur en mee te draaien in het management van de school. Deze Project Coördinator geeft daarnaast een cursus Engels aan gevorderde studenten, waarin de nadruk ligt op uitspraak van de Engelse taal. Meer informatie over hoe je Project Coördinator kunt worden vind je hier.

Het Lideke Wery Educational Institute is financieel volledig afhankelijk van donaties van de Lideke Wery Foundation.